360 graden kaart
Met deze kaart breng je als het ware je project tot leven. Heb je bijvoorbeeld meerdere standpunten van een vogelvlucht van je project? Vraag dan aan je impressietekenaar of zij ook een video kunnen toevoegen die van het ene naar het volgende standpunt vliegt. Zo kunnen we de bezoeker van de website exact laten zien waar zijn/haar favoriete woning gelegen is in het project.
terug naar overzichtWat heb je nodig?
Impressies van alle standpunten van je project. In ons voorbeeld hebben we 4 impressies die het hele project vanuit een ander oogpunt laat zien. Daarnaast hebben we hier aan de 3D-maker gevraagd of zij een video kunnen maken die als het ware het camerastandpunt van standpunt 1 naar 2 laat 'vliegen'. Dit zijn kleine .mov/.mp4 bestanden die, indien de bezoeker op het pijltje onder de impressie klikt, je naar het volgende standpunt van het project laat vliegen. Zo 'vliegt' de bezoeker als het ware over/door je project heen.
Aangezien we op een pijltje links of rechts kunnen klikken, ligt het voor de hand dat we ook video nodig hebben van standpunt 2 naar 1.
Stap 1: uploaden impressies en video's
Om te beginnen gaan we de eerste impressie toevoegen. De situatiekaart begint bij dit beeld.
Klik op 'Situatiekaart toevoegen' en geef een naam. In ons voorbeeld hebben we '1' gebruikt. Geef tevens aan dat deze op het Dashboard getoond moet worden.
Scroll naar onderen en je ziet dat je daar de twee .mov bestanden kunt toevoegen. Hier voeg je de video toe die van standpunt 1 naar 2 gaat. Bij 'video achteruit' voeg je het bestand toe die van standpunt 2 naar 1 vliegt.
Klik op 'opslaan' en je eerste kaart is opgevoerd.
Doet dit bij alle standpunten.
Interactieve gedeeltes toevoegen aan de standpunten
Stap 2
Hiervoor klik je op de button '+interactief gebied' en er verschijnt een zwart blokje linksboven op de kaart. Dit blokje kun je op de vlgende manieren bewerken;
- Opklik in het midden geeft je de optie om het blokje te verslepen
- Opklik op de grotere witte cirkels passen de vorm naar wens aan, sleep deze in de hoeken van je in te tekenen kavel of woning
- Opklik op een kleinere witte cirkel geeft een extra grote cirkel, zodat je een veelhoek krijgt. Ideaal voor ingewikkeldere kavels met veel hoeken.
- Rechtermuisklik op een grote witte cirkel laat dat cirkeltje verdwijnen
- Linkermuisklik op het blokje geeft je een optiemenu. Hieronder lees je daar meer over
- Rechtermuisklik op het blokje geeft je de optie om het blokje te dupliceren, of te verwijderen
opties interactief gebied
Stap 3
Heb je je woning/appartement goed omlijnd? Dan kunnen we nu bepalen wat je met dit actieve gedeelte wilt doen.
Klik met je muis in het actieve vak. Er verschijnt een pop-up met instellingen.
- Transparantie: hier bepaal je hoe transparant het vlak moet zijn.
- Randdikte: bepaal de dikte van de rand rondom het ingetekende gebied. Staat standaard op 1.
- Randkleur: standaard zwart, eventueel aan te passen naar kleur van eigen keuze.
- Label: klein tekstveld dat over het ingetekende gebied valt.
- Labelkleur: kleur van de tekst
- Labelgrootte: grootte van de tekst
- Achtergrondkleur: kan naar wens ingevuld worden. Indien je dit niet aanpast zal het automatisch de statuskleur pakken van het bouwnummer (groen=beschikbaar, oranje=optie, rood=verkocht)
- Achtergrond patroon: indien gewenst kan er naast de kleur een patroon toegevoegd worden.
- Type: bouwnummer of situatiekaart. In dit voorbeeld kiezen we voor bouwnummer. De vooraf ingevoerde bouwnummers kun je nu linken aan een interactief gebied.