2 mogelijkheden
Appartementen / Verdiepingsoverzicht
Mogelijkheid 1
Mogelijkheid 2
Stap 1: uploaden verdiepingen
Je begint met het aanmaken van een nieuwe kaart door op de button 'Situatiekaart toevoegen' te klikken. Upload hier elke verdieping die er is. Of het nu een impressie is zoals in mogelijkheid 1 of een verdiepingsoverzicht inclusief een impressie van het gebouw in mogelijkheid 2. De naam die je geeft is wel unaniem: nl 1e, 2e, 3e enz.
Belangrijk: Klik nu eerst op 'opslaan' onderaan de pagina.
Voor beide mogelijkheden zijn de stappen hetzelfde, echter hangt het helemaal af van de afbeelding die je upload. Zijn het verdiepingen met een impressie in 1 beeld, of heb je van elke verdieping een impressie?
Stap 2: bouwnummers klikbaar maken
Wanneer je een goede onderlegger hebt voor je situatiekaart hebt en deze hebt geupload, kun je beginnen met het intekenen. Hiervoor klik je op de button '+interactief gebied' en er verschijnt een zwarte driehoek op de kaart. Dit blokje heeft verschillende opties;
- Opklik in het midden geeft je de optie om het blokje te verslepen
- Opklik op de grotere witte cirkels passen de vorm naar wens aan, sleep deze in de hoeken van je in te tekenen kavel of woning
- Opklik op een kleinere witte cirkel geeft een extra grote cirkel, zodat je een veelhoek krijgt. Ideaal voor ingewikkeldere kavels met veel hoeken.
- Rechtermuisklik op een grote witte cirkel laat dat cirkeltje verdwijnen
- Linkermuisklik op het blokje geeft je een optiemenu. Hieronder lees je daar meer over
- Rechtermuisklik op het blokje geeft je de optie om het blokje te dupliceren, of te verwijderen.
Maak elk bouwnummer klikbaar. In het geval je kiest voor mogelijkheid 2, maak je ook de desbetreffende verdieping interactief. Deze hoef je niet te koppelen, maar geef je wel een kleur passend bij het project (in dit voorbeeld geel). Zo is duidelijk in de impressie te zien welke verdieping dit betreft.
Opties interactief gebied
Stap 3:
Na het intekenen klik je op het interactieve gebied. er verschijnt een pop-up met de volgende instellingen:
- Transparantie: hier bepaal je hoe transparant het vlak moet zijn.
- Randdikte: bepaal de dikte van de rand rondom het ingetekende gebied. Staat standaard op 1.
- Randkleur: standaard zwart, eventueel aan te passen naar kleur van eigen keuze.
- Label: klein tekstveld dat over het ingetekende gebied valt.
- Labelkleur: kleur van de tekst
- Labelgrootte: grootte van de tekst
- Achtergrondkleur: kleur van het ingetekende gebied. Kan naar wens ingevuld worden. Let op: indien het gebied gekoppeld wordt aan een bouwnummer, krijgt deze automatisch de statuskleur. (groen=beschikbaar, oranje=optie, rood=verkocht)
- Achtergrond patroon: indien gewenst kan er naast de kleur een patroon toegevoegd worden.
Ons advies is om bij deze bovenstaande onderdelen niets aan te passen. Hooguit de transparantie kun je naar wens aanpassen.
- Type: bouwnummer of situatiekaart. In dit voorbeeld kiezen we voor bouwnummer indien je een bouwnummer hebt ingetekend. Heb je een verdieping ingetekend aan de rechterkant in de impressie volgens mogelijkheid 2, dan geef je deze alleen een kleur (in dit geval geel) en koppel je dat vak niet.
Stap 4: situatiekaart op de website plaatsen
Zodra je alles hebt ingetekend en alle bouwnummers of kavels hebt gelinkt, is de situatiekaart klaar om op de website geplaatst te worden. Dit gaat heel eenvoudig.
De situatiekaart wordt standaard getoond in de woningselector, hier hoef je niets voor te doen.
Wil je de kaart op bijvoorbeeld de homepagina tonen? Dan ga je naar de editor van de homepagina en klik je op het groene plusje rechtsonderin en selecteer je de module 'Situatiekaart'. Daarna selecteer je de onderste verdieping van alle verdiepingen. Hij begint dan met deze verdieping.