2 mogelijkheden voor type 1 kaart.

Grondgebonden woningen / floorplanner

Grondgebonden woningen

Type 1

Dit type situatiekaart is perfect te gebruiken voor grondgebonden woningen die mooi in een vogelvlucht weergegeven worden. Je hebt 1 beeld waar alle woningen op staan die klikbaar gemaakt kunnen worden. De bezoeker van de website heeft zo een mooi overzicht waar alle grondgebonden woningen gesitueerd zijn. Hieronder leggen we uit hoe je een dergelijke kaart kunt maken.

Floorplanner

Type 1

Dit type situatiekaart gebruik je ook indien je een appartementengebouw klikbaar wilt maken waarvan je maar slechts 1 aanzicht hebt. We maken dan gebruik van de zogenaamde 'floorplanner'. De gebruiker ziet de impressie van het appartement met daarin per verdieping het aantal appartementen die op die verdieping gesitueerd zijn die voldoen aan het filter. Hieronder leggen we je eerst uit hoe je grondgebonden woningen kunt plaatsen, daaronder laten we je zien hoe je een floorplanner maakt.

Grondgebonden woningen

Stap 1: uploaden situatiekaart

Je begint met het aanmaken van een nieuwe kaart door op de button 'Situatiekaart toevoegen' te klikken. Geef de kaart een naam, dit is voor intern gebruik en zullen andere mensen niet zien. Vink 'ja' aan bij 'Weergave op dashboard' zodat je straks in het dashboard snel kunt zien welke bouwnummers welke voorkeuren hebben.
Vervolgens ga je jouw kaart uploaden en kies je in in het upload kader welk deel van de afbeelding in beeld moet komen, door eventueel het blauwe selectievlak te verschuiven. Dit laatste is overigens niet verplicht.

Belangrijk: Klik nu eerst op 'opslaan' onderaan de pagina.

Grondgebonden woningen

Stap 2: kavels/woningen intekenen

Wanneer je een goede onderlegger hebt voor je situatiekaart hebt en deze hebt geupload, kun je beginnen met het intekenen. Hiervoor klik je op de button '+interactief gebied' en er verschijnt een zwarte driehoek op de kaart. Dit blokje heeft verschillende opties;

- Opklik in het midden geeft je de optie om het blokje te verslepen
- Opklik op de grotere witte cirkels passen de vorm naar wens aan, sleep deze in de hoeken van je in te tekenen kavel of woning
- Opklik op een kleinere witte cirkel geeft een extra grote cirkel, zodat je een veelhoek krijgt. Ideaal voor ingewikkeldere kavels met veel hoeken.
- Rechtermuisklik op een grote witte cirkel laat dat cirkeltje verdwijnen
- Linkermuisklik op het blokje geeft je een optiemenu. Hieronder lees je daar meer over
- Rechtermuisklik op het blokje geeft je de optie om het blokje te dupliceren, of te verwijderen

Grondgebonden woningen

Stap 3: opties interactief gebied

Klik met je muis in het actieve vak. Er verschijnt een pop-up met instellingen. De volgende zaken kun je aanpassen:
- Transparantie: hier bepaal je hoe transparant het vlak moet zijn.
- Randdikte: bepaal de dikte van de rand rondom het ingetekende gebied. Staat standaard op 1.
- Randkleur: standaard zwart, eventueel aan te passen naar kleur van eigen keuze.
- Label: klein tekstveld dat over het ingetekende gebied valt.
- Labelkleur: kleur van de tekst
- Labelgrootte: grootte van de tekst
- Achtergrondkleur: kleur van het ingetekende gebied. Kan naar wens ingevuld worden. Indien je dit niet aanpast zal het automatisch de statuskleur pakken van het bouwnummer (groen=beschikbaar, oranje=optie, rood=verkocht)
- Achtergrond patroon: indien gewenst kan er naast de kleur een patroon toegevoegd worden.

Ons advies is om bij deze bovenstaande onderdelen niets aan te passen. Hooguit de transparantie kun je naar wens aanpassen.

- Type: bouwnummer of situatiekaart. In dit voorbeeld kiezen we voor bouwnummer. De vooraf ingevoerde bouwnummers kun je nu linken aan een interactief gebied.

Grondgebonden woningen

Stap 4: situatiekaart op de website plaatsen

Zodra je alles hebt ingetekend en alle bouwnummers of kavels hebt gelinkt, is de situatiekaart klaar om op de website geplaatst te worden. Dit gaat heel eenvoudig.

De situatiekaart wordt standaard getoond in de woningselector, hier hoef je niets voor te doen.
Wil je de kaart op bijvoorbeeld de homepagina tonen? Dan ga je naar de editor van de homepagina en klik je op het groene plusje rechtsonderin en selecteer je de module 'Situatiekaart'. Daarna selecteer je in de lijst de naam die je de kaart hebt gegeven (in ons voorbeeld hadden we hem gewoon 'Situatiekaart' genoemd) en geef je aan of het in een klein blok getoond moet worden, of paginabreed.

Het resultaat van de grondgebonden woningen

Hiernaast zie je het resultaat op de website.

Floorplanner

Voor een klikbare kaart van een appartementengebouw waar je slechts 1 impressie hebt kun je dit type kaart gebruiken. De stappen zijn vrijwel hetzelfde. In stap 1 upload je uiteraard de impressie van het gebouw.

In stap 2 gaat het net iets anders. In stap 2 upload je de verdiepingsoverzichten. Zorg ervoor dat de afbeeldingen van de verdiepingen een naam krijgen, die de bezoeker van de website goed in beeld ziet. Vermeld bijvoorbeeld welke verdieping het betreft en zet er een noordpijl bij. De naam van de kaart is uiteraard de verdiepingsnaam.

Alle verdiepingen geupload? Dan gaan we verder met stap 3 en 4.

floorplanner

Stap 3: appartementen klikbaar maken

Het makkelijkste is om nu per geuploade verdieping, alle appartementen klikbaar te maken. Koppel het interactieve veld aan een bouwnummer (zie stap 3 in de uitleg van de grondgebonden woningen).

Stap 4: maak verdiepingen klikbaar in impressie gebouw

Als je alle appartementen op elke verdieping klikbaar hebt gemaakt en hebt gekoppeld aan het juiste bouwnummer, is het nu tijd om op de verdiepingen van de impressie in te kleuren. Dit doe je als volgt:

Open de situatiekaart met de impressie van het gebouw en plaats een interactief gebied op een verdieping. Zorg dat alle lijntjes netjes over die verdieping vallen. Vervolgens klik je op het actieve gebied en koppel je deze aan een situatiekaart. Selecteer de verdieping waar het hier om gaat. Je kunt deze verdieping een kleur geven (bijvoorbeeld de kleur van het project).

Daarnaast kun je aangeven welke benaming je wilt voor enkelvoud en meervoud van je woningen.