website beheer

Pagina's

Pagina's

Als je op het submenu 'Pagina's' klikt, dan zie je het beeld zoals getoond in de afbeelding links. Het overzicht is onderverdeeld in kolommen. Dit zijn de volgende kolommen:

- Gepubliceerd (indien je hier een vinkje neerzet, kun je de pagina bekijken. Dit betekent echter niet dat de klant dit ook kan zien. Voor zichtbaarheid op de website, zullen we in het onderdeel Menu deze eerst moeten koppelen. Daarover later meer.
- Soort pagina; we kunnen diverse soorten pagina's opmaken. In deze kolom zie je wat voor soort pagina het is. Hierover later meer.
- Titel: hier geef je de naam van de pagina. Dit is meestal een naam zodat je straks snel de pagina kunt zoeken die je nodig hebt als er iets gewijzigd moet worden.
- Link: bij het aanmaken van een pagina wordt er automatisch een link gemaakt van de titel die je de pagina geeft. Deze link (voorafgaand aan een '/') kun je gebruiken indien je wilt checken hoe de pagina er live uitziet. Let op: deze link moet uniek zijn!
- Laatst gewijzigd op: hier staat de datum waarop deze pagina voor het laatst is aangepast.
- Acties: de volgende acties zijn mogelijk met die pagina: een potloodje is om de link en de naam te wijzigen, het prullenbakje geeft aan dat je de pagina kunt verwijderen.

Wil je 1 van deze pagina's aanpassen, klik dan gewoon op de regel en je komt in de editor. Hierover later meer.

Standaard aangemaakte pagina's

Bij het aanmaken van een nieuw project zijn er al standaard pagina's aangemaakt. Op de afbeelding hiernaast zie je welke pagina's dat zijn.

Disclaimer en Privacyverklaring: dit is de pagina waar je de tekst kunt plaatsen van je eigen privacyverklaring. Op de website komt dit linkje automatisch onderaan te staan op elke pagina.
Cookies: hier staat de tekst omtrent de cookies de site mogelijk kan gebruiken en je eigen privacyverklaring (als je die hebt toegevoegd). We hebben hier alvast twee standaard meldingen geplaatst, mocht je deze niet gebruiken dan kun je die uiteraard verwijderen.
Home: een website heeft altijd een Home-pagina. Die hebben we alvast klaargezet. Deze kun je naar hartelust aanpassen.
Woningen-selecteren-2: Ook is de woningenlijst alvast klaargezet. Als je straks de woningtypes en de bouwnummers toegevoegd hebt, kun je via deze link de pagina bekijken. Je hoeft deze uiteraard niet zelf op te bouwen. Je bepaalt hier tevens of de woningen geselecteerd moeten worden of niet. Deze pagina kun je openen door op het 'potloodje' te klikken. In het volgende blok zullen we daar meer uitleg over geven.
inschrijven-2: Uiteraard moet de inschrijfpagina ook al gereed zijn. Je bepaalt echter zelf welke gegevens de geïnteresseerden moeten invullen. Dat doe je bij 'Vragenlijsten'.

Afbeelding in woningzoeker toevoegen

Zoals hiervoor al aangegeven kun je bij de reeds aangemaakte pagina 'Woningen selecteren' aangeven of men de woningen moet kunnen selecteren. Open deze pagina en klik bij 'Woning selecteren activeren' op 'ja'. In dat geval zal in de woningenlijst het vakje 'Selecteer' verschijnen.

Daarnaast is het ook mogelijk om in plaats van de primaire kleur die getoond wordt, ook een afbeelding te plaatsen met een waas transparantie daarover. Upload de afbeelding in het vak 'Header afbeelding', geef een getal in voor de transparantie (let op: geen komma's maar een punt gebruiken!). In ons geval hebben we voor 0.3 gekozen. Je ziet hoe de afbeelding nu verschijnt in de header van de woningenlijst.

Pagina toevoegen

Op deze afbeelding is te zien dat we nieuwe pagina's kunnen toevoegen door op de balk 'Selecteer een paginatype' te klikken. Je hebt de keuze uit een 'Lege tekstpagina', 'Paginagroepering', 'Woonstijlpagina' en 'Vrije blokkenpagina'. In het submenu 'Soorten pagina's' leggen we je uit wat exact de verschillen zijn en welke je het beste voor een bepaald onderdeel kunt gebruiken. Klik op de soort pagina naar keuze en klik vervolgens op de groene balk. Er zal een editor verschijnen waarin je de pagina een naam kunt geven.

Meer over "Soorten paginas"

Pagina maken

Op de afbeelding hiernaast zie je de editor van de pagina die je zojuist hebt aangeklikt en die je wilt maken. Bij Titel komt de naam van deze pagina. Dat kan uiteraard van alles zijn. In de balk eronder (bij 'Link') komt de link te staan die je straks kunt gebruiken als je bijvoorbeeld een button wilt instellen die naar deze pagina moet leiden. Klik altijd op 'ja' bij 'Gepubliceerd'. Het is anders niet mogelijk om de pagina op te maken en te checken in de testomgeving.

Bestaande pagina dupliceren

Soms kan het heel handig zijn om een bestaande pagina te dupliceren. Bijvoorbeeld als je de 'Home' pagina wilt aanpassen op het moment dat er een start verkoop is. Je past dan niet de 'Home' aan die live staat, maar je maakt een kopie. Je doet dat door op het icoontje te klikken zoals getoond in de afbeelding hiernaast. Het icoontje staat helemaal rechts bij 'Acties'. Als je dat hebt gedaan verschijnt helemaal onderaan in het pagina-overzicht de kopie van de homepage die je net hebt gemaakt. Deze kun je naar hartenlust aanpassen zonder dat de huidige Home op de website verandert.

Pagina vullen

Om een pagina te vullen met items uit de modules, klik je op de balk van de pagina die je wilt aanpassen of opmaken. Je ziet dan in dit geval een voorbeeld zoals het er op dit moment op de website uitziet. Zie het voorbeeld hiernaast. De kleuren en lettertype van je project stel je in bij 'Weergave instellingen'. Als je met je muis over het eerste blok gaat, verschijnt de naam van het gebruikte blok. Je kunt middels het potloodje wijzigingen aanbrengen in deze module. Je kunt ook deze module verwijderen door op het kruisje te klikken.

Meer over instellen weergave website

Modules toevoegen

Met behulp van het groene plusje rechts onderin kun je kiezen uit verschillende modules. Als je op dit groene bolletje klikt, verschijnen alle modules die beschikbaar zijn. In het submenu 'Modules' laten we je kennis maken met de mogelijkheden van alle modules. Als je een keuze hebt gemaakt, verschijnt de editor van de betreffende module en kun je deze vullen met beeld en/of tekst. Zo klik je in een mum van tijd je website in elkaar!

Meer over Modules

Pagina kopiëren naar ander project

Heb je de pagina helemaal opgemaakt en wil je deze opzet ook gebruiken voor een ander project? Dan kun je de pagina selecteren (zie afbeelding hiernaast). Zodra je de pagina's heb geselecteerd die je wilt kopieren, verschijnt onderin een balk met een actie button. Selecteer het project waar de pagina naar toe moet. Bevestig de melding en de pagina's zullen in het andere project klaarstaan.

Er zijn twee belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopieren naar een ander project:
1. Op de gekopieerde pagina zullen de weergave instellingen van het nieuwe project van toepassing zijn,
2. Zorg altijd dat de link van de pagina die je wilt kopiëren naar een ander project nog niet bestaat in dat andere project. Met andere woorden: in 1 project mogen niet dezelfde linkjes gebruikt worden.