Woninginformatie

Filter Kenmerken

Spot de highlights van je woning!

Filter Kenmerk

Met deze Kenmerken kun je highlights van de woningen uitlichten. De geïnteresseerde kan dan via het filter in de woningzoeker of interactieve kaart direct een overzicht krijgen van die woningen die aan dat kenmerk voldoen. Een groot voordeel van het toepassen van deze kenmerken is dat ze terug te zien zijn in de bouwnummerinformatie.
Een voorbeeld: we hebben 30 woningen, waarvan enkele bouwnummer voorzien zijn van de volgende kenmerken:

- Rode steen
- Entree voorzijde
- Eigen parkeerplaats

Deze kenmerken maak je op in dit onderdeel en je koppelt ze vervolgens aan het bouwnummer. Tip: dit kan ook in 1x geupload worden in een csv.

Vervolgens kies je in het filter van de woningzoeker voor 'Kenmerken' en je ziet je aangemaakte kenmerken terug waar men op kan selecteren.

Sub-Kenmerk

Het Sub-kenmerk lijkt op de tag 'Kenmerk'. Ook dit is gekoppeld aan de bouwnummers en/of woningtypes. Echter kunnen we hier zelf bepalen hoe we dit filter willen noemen in de woningenlijst. Hoe we dat doen leggen we je uit. We nemen dan als voorbeeld een project met verschillende deelgebieden en waar de woningen ook hun eigen kenmerken hebben. De deelgebieden zijn: Erve Troelstra, Erve Kuijper en Erve Frans Hals. De kenmerken van de woningen zijn: garage, extra brede tuin, parkeerplaats op eigen erf.

De Kenmerken worden dan:
- garage
- extra brede tuin
- parkeerplaats op eigen erf.

de Sub-kenmerken worden dan:
- Erve Troelstra
- Erve Kuijper
- Erve Frans Hals

Het woordje Sub-kenmerk passen we aan in een ander woord: in dit voorbeeld 'Erve'. Dat doen we bij 'Instellingen/overige instellingen' bij tabblad 'Instellingen'. Hier zie je dat we daar het woord 'Erve' hebben gebruikt.

Sub-kenmerk in filter

In de afbeelding hiernaast zie je hoe het in het filter getoond wordt indien we het filter 'Kenmerk' en Sub-kenmerk' gebruiken (die we in dit voorbeeld 'Erve' hebben genoemd).

Bij Kenmerk komen de kenmerken naar voren die gekozen kunnen worden zoals 'garage', 'extra brede tuin' en 'parkeerplaats op eigen erf' en bij het filter 'Erve' (het Sub-kenmerk) kun je kiezen uit de volgende kenmerken: 'Erve Troelstra', 'Erve Kuijper' en 'Erve Frans Hals'.