Woninginformatie

Woningtypes

Woningtypes toevoegen

Naast het opmaken van de website is het bouwnummerbeheer een belangrijk onderdeel van HartjeWonen. Aan deze data wordt straks veel gekoppeld, van klikbaren kaarten, bouwnummervoorkeuren tot aan inschrijvingen. Het is dan ook belangrijk dat dit onderdeel goed wordt ingevuld.

Je begint met het toevoegen van de verschillende types binnen het project. Dit doe je door op 'Woningtypes' te klikken in het menu links. Vul in ieder geval de naam en de korte naam in. Bij naam vul je de volledige typenaam in, en bij korte naam vul je de naam in die je terug wilt zien in het zoekfilter straks. Let op: Vul je hier geen korte naam in, dan heb je straks een leeg filter!! Doorgaans gebruiken we hier een kortere variant van de naam voor.

Bijvoorbeeld:
Naam: Twee-onder-één-kapwoning
Korte naam: Tweekapper

Specificaties

Delen de bouwnummers van hetzelfde type een of meerdere specificaties? Bijvoorbeeld kaveloppervlak, of gbo? Dan kun je deze hier vast invullen. Alle bouwnummers die straks aan dit type gelinkt worden laten dan automatisch dezelfde waarde zien. Dit voorkomt dat je straks voor alle bouwnummers hetzelfde in moet voeren.

Is er één, of zijn er enkele, bouwnummers afwijkend qua specificaties? Dan hoef je alleen bij deze bouwnummers, op bouwnummer niveau, andere waarden in te vullen. We hanteren binnen HartjeWonen altijd de regel > bouwnummer info overruled woningtype info.
Dit geldt voor zowel de tekstuele specificaties, de afbeeldingen, als de downloads.

Dit wordt automatisch gegenereerd

De woningselector

Als je de types hebt toegevoegd en de bouwnummers hebt ingevoerd en gelinkt aan de types, dan doet HartjeWonen de rest!

In het screenshot zie je hoe het systeem een volledig functionerende woningselector voor je heeft aangemaakt in huisstijl kleuren. Hier hoef je niets zelf aan te doen, maar wordt automatisch gegenereerd aan de hand van de door jou ingevoerde gegevens in het dashboard.