Aanmelders & Interactie

Nieuwsbrieven

Instellen nieuwsbrieven versturen

Stap 1

Voordat je gebruik kunt maken van de nieuwsbrieven module, dien je 2 stappen uit te voeren. Hierin beschrijven we de eerste stap.

Het is belangrijk dat de geïnteresseerden kunnen aangeven of zij een nieuwsbrief willen ontvangen of niet. Dat doe je door een vraag toe te voegen in de vragenlijst 'Inschrijven' die klaar staat bij onderdeel 'Vragenlijsten'. In het voorbeeld hiernaast zie je deze vraag. Belangrijk is dat je als 'mogelijk antwoord' het reeds standaard aanwezige antwoord 'Nieuwsbrief' koppelt.

Instellen mailadres afzender

Stap 2

De tweede stap is het instellen van een mailadres als afzender. Dit mailadres wordt gebruikt om alle bevestigingsmails en nieuwsbrieven te kunnen versturen. Het enige dat je nodig hebt is een werkend mailadres waar je toegang tot hebt. Wij helpen je met het instellen van de DNS records bij de partij waar je de website host. Uiteraard kunnen wij dit ook voor je regelen.
Stel je geen e-mailadres in, dan wordt er standaard verzonden vanuit @hartjewonen.nl

Help mij met het instellen van een mailadres!

Nieuwsbrief opmaken

Klik op de groene button 'Nieuwsbrief toevoegen'. Geef de nieuwsbrief vervolgens een naam. In de editor kunnen we de nieuwsbrief opmaken. Je kunt afbeeldingen uploaden (let op: niet groter dan 1 mb en in maximale formaat 750 pixels breed), hyperlinks maken, etc. Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal verwijzingen, bijvoorbeeld:
Beste ${voornaam} ${tussenvoegsel} ${achternaam}

Wil je een nieuwsbrief versturen waarin je kenbaar maakt dat men bijvoorbeeld middels de matchmaker gematcht is aan een bouwnummer? Dan kun je de verwijzing ${bouwnummer} gebruiken. Dit is het bouwnummer waar de aanmelder (optant) aan is gekoppeld. Je kunt de nieuwsbrief verder uiteraard helemaal opmaken met beelden zoals je zelf wilt. Afbeeldingen mogen maximaal 1mb groot zijn en een breedte van 700 pixels. Tip: stuur de nieuwsbrief eerst naar jezelf om een test te zien. Vergeet niet op opslaan te klikken.

Je kunt vervolgens kiezen of je het logo van het project dat je hebt ingesteld bij 'Website/Weergave instellingen' wilt tonen of niet. Indien 'ja', dan zal dit logo gecentreerd boven de nieuwsbrief getoond worden.

Afmelders nieuwsbrief negeren?

In stap 1 hebben we uitgelegd dat geïnteresseerden kunnen aangeven of zij wel of niet de nieuwsbrief willen ontvangen. Indien zij aangeven dit niet te willen, dan ontvangen zij dus ook informatie waarin je bijvoorbeeld de optant wil feliciteren met zijn of haar optie. In dat geval kun je bij de vraag 'Nieuwsbrief voorkeur' voor 'iedereen' kiezen. Doe je dat, dan krijgen alle geïnteresseerden die je hebt geselecteerd deze nieuwsbrief. Ongeacht of deze klant heeft aangegeven die niet te willen ontvangen. Het betreft immers andere communicatie dan 'wervende' communicatie omtrent het project.

Tip: wellicht kun je dit uitleggen bij de vraag die je opmaakt in de vragenlijst. Bijvoorbeeld: 'U ontvangt wel project specifieke berichten van de makelaar. '

meerdere inschrijvers via een selectie

Maak selectie van aanmelders

Je kunt nu een selectie van al je aanmeldingen een nieuwsbrief versturen. In bijgaand voorbeeld hebben we gekozen voor alle aanmelders die een woning hebben gekocht waarvan de status 'verkocht onder voorbehoud' is. In dit geval is dat 1 persoon.

Je selecteert een inschrijver door deze aan te vinken in het vakje voor de naam. Je kunt meerdere inschrijvers tegelijk selecteren.

meerdere inschrijvers via een selectie

Versturen nieuwsbrief

Als je de personen hebt aangevinkt die straks de nieuwsbrief moeten ontvangen, verschijnt onder in beeld een optie balk. Hier staat ook het vak 'nieuwsbrieven' bij. Indien je daar op klikt, verschijnen alle nieuwsbrieven die je hebt opgemaakt in een lijst. Kies hier de juiste nieuwsbrief.
Vervolgens wordt er een bevestiging gevraagd. Indien je deze akkoord geeft, wordt de geselecteerde nieuwsbrief verstuurd naar je selectie aanmelders.

Overzicht van verzonden nieuwsbrieven

In de klantkaart kun je precies zien welke nieuwsbrieven er zijn verstuurd onder het tabje 'Nieuwsbrieven'. Ook de verzenddatum en verzendtijd is te zien. Hier is tevens de mogelijkheid om de nieuwsbrief opnieuw te versturen.

Ook is het mogelijk vanuit de klantkaart een nieuwsbrief te versturen. Selecteer gewoon de nieuwsbrief die je wil versturen en klik op 'verstuur'!

Info per nieuwsbrief

Bij het onderdeel 'Voortgang' zie je precies wanneer de nieuwsbrief is opgemaakt, door wie en wanneer deze is verstuurd naar welke aanmelders.